Ausstechplätzchen
Kizim yapmisti gecen hafta,kurabiyeler uzun süre taze kaliyor hemde cok pratik.Almanlarin klasiklesmis noel kurabiylerinden iki cesit.
500 gr un
250 gr tereyag
200 gr seker
1 paket vanilya sekeri
2 yumurta
1 imon kabugu rendesi
cay kasigin ucuyla cok az tarcin ve tuz
damla cikilota,renkli sekerlemeler
Tereyagi ,seker,1 yumurta cirpilir,vanilya sekeri,tarcin ,tuz,limon kabugu rendesi ve un ilave edilerek hamur yogrulur.yarim saat veya 1 saat buzdolabinda bekletilir.
Hamur 3-4 mm kalinlikta acilir,kalip cesitleriyle hamurun üzerine bastirilir ,firin tepsisine dizilir.
kurabiylerin üzerine yumurta sürülür,damla cikilota ve renkli sekerleme konur 180 derece firinda 10- 15 dakika üzeri fazla kizarmadan pisirilir.
vanillekipferl
250 gr un
210 gr tereyag
100 gr cekilmis badem
80 gr seker
2 paker vanilya sekeri
üzeri icin
2 paket vanilya sekeri
1 paket pudra sekeri
oda isisnda bekletilmis tereyagina cekilmis badem,seker vanilya sekeri unu eklenerek hamur yogrulur.Yarim saat buzdolabinda hamur bekletilir.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alinarak yarim ay sekli verilir.Yagli kagit serili firin tepsisene dizlir,isitilmis 175 derece firinda 15 ,dakika pisirlir.
Firndan cikan kurabiyler 5 dakika kadar ilimasi beklenir,2 paket vanilya sekeri ve pudra sekeri bir tabaga alinir harmanlanir,kurabiyeler pudra sekerli karisimla her iki yüzü alt üst edilir.