Samstag, 21. Februar 2009

BADEMLI AY KURABIYESI (MANDELHÖRNCHEN)

Sevgili Seval'in ev sahipligini yaptigi mini tatlar etkinligine bende Alman firinlarinda satilan ve sevilelerek yenilen marzipanli ay kurabiyesiyle katiliyorum. Seval'cigime kolayliklar diliyorum.

200 gr marzipan(badem ezmesi)
100 gr file badem
2 yumurta
2 yemek kasigi süt
100 gr pudra sekeri
100 gr cekilmis badem
2 cay kasigi limon suyu
100 gr küvertür.sütlü veya bitter

Marzipana bir yumurtanin beyazi cekilmis badem ezmesi,limon suyu, pudra sekeri ,süt ilave edilir ve malzemeler marzipana iyice yedirilir hamur kivamini alinca 10 dakika dinlendirilir.
Marzipandan kücük parca alinir,ay sekli verilir ve yumurtanin beyazina batirdikdan sonra file bademe bulanir ve yagli kagit serili firin tepsisine dizilir.175 derece firinda yaklasik 10 dakika pisirlir.Küvetürü benmari usülü eritilir,ay kurabiylerinin iki uc tarafi cikilotaya batirilir,firinin izgara telinin üzerine alinir.Cikilotalar donunca servise hazirdir.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin