Montag, 30. März 2009

KURUTULMUS MEYVELER ETKINLIGI LABNELI KURU MEYVELI KEK



Etkinlikler yine arka arkaya geldi,bu ayki etkinligin konusu ((kuru meyveler.Sevgili Sarikus'un ev sahiligini yaptigi etkinlige labneli kuru meyveli kekle katiliyorum.Seher hanima kolayliklar dilerim.Kekin icinde 8 cesit kuru meyve var,icine birazda kuruyemis katsaydim asure keki gibi olacakti ,aslinda aklima sonradan geldi yoksa kuruyemiste katacaktim.Icinde ve üzerinde kuru meyvelerin degisik mayahos aromasiyla degisik bir kek oldu.


250 gr tuzsuz labne peyniri(quark)
2 yumurta
500 gr un
150 gr seker
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi süt
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
üzeri ve ici icin
1 yemek kasigi kaysi receli
kurutulmus,kaysi,incir,siyah erik,muz,ananas, üzüm,armut,portakal

Yumurta ve seker cirpilir quark( labne peyniri)siviyag süt vanilya sekeride eklenir cirpilmaya devam edilir.Unla kabartma tozu elenerek ilave edilir.Kücük dogranmis kuru meyvelerden üzeri icin ayrilir ,kalan kuru meyveler kek hamuruna ilave edilir,kasikla hamura yedirilir.Yaglanmis unlanmis kaliba esit sekilde yayilir.Isitlimis 180 derece firinda kizarana ve icini cekinceye kadar pisirilir.Firindan cikmis kek iliyinca kaysi receli isitilir sicakkken fircayla kekin üzerine sürülür.ayrilmis kuru meyveler kekin üzerini kapatacak sekilde yayilir.Bir gün beklerse dilimlenmesi daha kolay oluyor,labneli oldugu icin icini cekmesi gerekiyor.


8 cesit kuru meyve, her biri ayri bir tad ayri bir lezzet.kuru muz,kaysi,incir,ananas,üzüm,portakal siyah erik,armut

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin