Freitag, 27. März 2009

YE# 43 EKMEK ETKINLIGI CAVDAR EKMEGI

Kahranmaras'in Göksun ilcesinde helikopteri düsen sayin Muhsin Yazicioglun'a ve arkadaslarina Allahtan rahmet yakinlarina sabirlar diliyorum.Bu yaz tatilinde ailesiyle birlikte bizim kaldigimiz otelde kalmislardi.Beraber resimler cekildik sohbetler etmistik.Cok mütevazi sakin sade bir insandi.. Bedirhan Gökce'nin oteldeki programinda Annem siirini cok duygulanarak dinlemisti. 25 sene önce yazdigi (Üsüyorum) siiri sanki kendisi icin yazmisti BETON COK SOGUK ÜSÜYORUM::::

Mekanin cennet olsun onun ve arkadaslarinin......


CAVDARLI CEKIRDEKLI YULAFLI EKMEK




Bu ayki etkinligine ev sahipligi yapan sevgili Saliha güzel bir secim yapmis,cesitli degisik ekmek tarifleri görecegiz katilan arkadaslardan.Salihaya kolayliklar dileyerek tarifimi gönderiyorum.

1 kg cavdar unu
1 paket maya
1 kahve kasigi tuz
750 ml ilik su
1 bardak aycekirdegi ici
1 cay bardagi yulaf ezmesi

Ilik su bir kaba alinir,icine maya ve tuz ilave edilir suyla eritilir.Cavdar unu elenerek eklenir ve yogrulur, icine aycekirdegi ici eklendikten sonra cok az yogrulur. Yumusak bir hamur elde edilir.Hamur 30 dakika kadar mayalandirilir. yaglanmis kalibin ic kenarlarina aycekirdegi serpilir.Hamur oldukca yumusak oldugu icin eller unlanir hamurdan büyükce parca alinir ve kaliba yerlestirilir.Elle hamur esit sekilde yayilir,üzerine fircayla ilik su sürülür.Üstüne kapatacak sekilde yulaf ezmesi ve aycekirdegi ici serpilir.Kalipta ekmek hamuru 15 dakika daha bekletilir,isitlimis 200 derece firinda icini cekinceye kadar pisirilir.





hamurdan kücük ekmekciklerde yaptim kahvalti icin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin