Montag, 8. Juni 2009

ELMALI IRMIK TATLISI


Irmik tatlisinin tarifini sevgili Serapsingin'den aldim..Yaz sicaklari icin serinletici hafif ve pratik bir tatli , artik favori tatlilarim arasinda.
Serapcigima tesekkür ederek tarifi birebir uyguladigim icin kopyalayarak yayinliyorum.
tarifi P:D:C:S:Etkinligine ev sahipligi yapan sevgili narinmutfak82 ye gönderiyorum

ELMALI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1kg.Süt
9Yemek kaşığı İrmik
11Yemek kaığı şeker

İç malzemesi:
3Rendelenmiş Elma
1/2Çay bardağı şeker
1Çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
6Tane Bisküvi(robotta çekilmiş)
Biraz robotta çekilmiş ceviziçi

Yapılışı:
İlk olarak rendelenmiş elmalar,yarım çay bardağı şeker ve tarçın ocakta suyunu çekene dek pişirilir..
Bir tencereye irmik,şeker ve süt alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir..
Islatılmış bir borcama veye kalıba tatlının yarısı dökülüp üzerine hazırlanan elmalı harç yayılır ve onun üzerinede tekrar tatlının kalanı dökülür..
Çekilmiş ceviziçi ve bisküvi karıştırılıp tatlının üzerine serpilir...soğuduktan sonra buzdolabına alınır..






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin