Sonntag, 30. August 2009
YE #MEST OF ME ETKINLIGI MANDALINALI FRENK ÜZÜMLÜ TART
Sevgili maydonose 'nin ev sahipligini yaptigi mest of me etkinlige mandalinali frenk üzümlü tart'la katiliyorum kendisine kolayliklar dilerim
1 yumurta sarisi
125 gr margarin
80 gr pudra sekeri
1 paket vanilya sekeri
2 yemek kasigi sicak su
bir fiske tuz,alabildigi kadar un
1 cay kasigi kabartma tozu
kremasi icin
200 g sivi krema
200 gr quark(labne veya süzülmüs yogurt) mascarponede olabilir
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket krem sertlestirici
file badem
üzeri icin, bir kutu konserve mandalina
2 salkim frenk üzümü
1 paket pasta jölesi
Yumurta sarisi,pudra sekeriyle cirpilir,margarin ,sicak su,vanilya sekeride cirpildiktan sonra kabartma tozu ve un bereber ilave edilir.Yaglanmis kaliba tart hamuru esit sekilde yayilir,isitilmis 175 derece firinda üzeri hafif beyaz kalacak sekilde pisirilir.
Sivi krema koyu bir kivam alincaya dek mikserle cirpilir,quark cirpilir,icerisine seker,vanilya sekeri ilave edilir cirpilmaya devam edilir,krema bu karisima eklenir,krem sertlestiricide ilave ediliri cok az cirpilir.
Sogumus tart'in üzerine krema spatulayla esit sekilde yayilir,üzerine suyu süzülmüs mandalinalar dizilir,aralarina frenk üzümleri dizilir.pasta jölesine mandalinanin suyuyla bir tasim kaynatilir ,mandalinalarin üzerine fircayla sürülür,file bademler kenarlarina serpilir..2 saat bekletildikten servis edilir.