Mittwoch, 9. September 2009
EZO GELIN CORBASI VE LAHMACUN
Tarifimi iftar bereketi etkinligin ev sahibesi gelibolu17 arkadasimiza gönderiyorum
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kasik pirinç
2 yemek kasigi ince bulgur
1 çorba kasığ ıbiber salçasi
1 corba kasigi domates salcasi
1 büyük soğan
1 litre et suyu
2 çorba kaşığı un
1 kasik tereyag,iki kasik siviyag
pulbiber, karabiber,tuz,nane
Ayiklanmis yikanmis mercimek,pirinc.bulgur önceden haslanir.
Tencerede tereyag siviyag eritilir,,rendelenmis sogan kavrulur, un eklenir pembelesince kadar kavrulur,salca,karabiber pulbiber nane eklenir.
Et suyu tencereye yavas yavas ilave edilir, iyice karistirilir.
Haslanmis mercimeke,pirinc.bulgur tencereye ilave edilir,kisik ateste arada bir karistirilarak pisirilir.
k.
Malzemeler
1 bardak süt
1 bardak ilik su
1 paket maya
yarim bardak siviyag( hamuru suyla yogruluyor ben süt katiyorum) citir citir hamur isteyen suyla yogursun hamuru sütle yumusak oluyor
tuz,un,su.
Kiymali harci icin,
500 gr kiyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
yarim cay bardagi siviyag,yarim cay bardagi su
1 kasik salca,1 kasik biber salcasi
karabiber,sarimsak,2 tane sogan,maydonoz nane,kirmizi toz biber.pulbiber
yapilisiBütün malzemeyi karistirip yumusak bir hamur yogurun,mayalandimaya birakin.
Kiymaya rondodon cekilmis domatesi,biberi rendelenmis sogani ekleyin.
Salcasini baharatlarini ,kiyilmis maydonoz ve naneyi ekleyin karisririn,yarim cay bardagi siviyag , yarim bardak su ile harci elinizle iyice yogurun.,Mayalanan hamurdan limon büyüklügünde parcalar alin,bezeleri tabak büyüklügünde acin üstüne harctan kasikla yayin,ve pisirin,ben Muleks'de pisirdim iki tane sigiyor.