Freitag, 18. September 2009
BAKLAVALIK YUFKADA SARMA KADAYIF TATLISI VE BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
Hepinize ailenizle gecireceginiz neseli keyifli huzur dolu bir bayram dilerim arkadaslar.
Yüreğinize damla damla umut, günlerinize bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdikleriniz hep yanınizda olsun, yüzünüz ve gülünüz hiç solmasın. Bayramıniz kutlu olsun...
500 gr baklavalik yufka
500 gr tel kadayif
1 kase iri cekilmis ceviz
200 gr tereyag,yarim cay bardagi siviyag
5 bardak seker
4,5 bardak su
bir kac damla limon
Öncelikle serbeti hazirlanir,serbet koyu bir kivam alinca bir kac damla limon ilave edilir 2.3 dakika daha kaynatilarak ocaktan alinir
Tereyag siviyagla eritilir,kadayif tel tel ayrilir harmanlanir.eritlimis tereyag, siviyag kadayiflara ilave edilir .Baklavalik yufka serilir,üzerine kadayiflar yayilir,cevizlerde yayildiktan sonra rulo seklinde sarilarak iki parmak kalinliginda kesilir.Yagli kagit serili tepsiye kadayiflar bitene kadar ayni islem uygulanir.Ben önce bir baklavalik hamurdan sarmistim cok ince oldugu icin iki baklavalik hamuru serip yaptim.
Isitilimis firinda üzerleri kizarana kadar pisirilir,serbeti'de kadayifi'da ilikken serbeti ilave edilir.Serbetini cekince servis edilir,bir gün bekleyince serbetini iyice cekmis oluyor.