Freitag, 23. Oktober 2009

GÜL BÖREGI


2 adet yufka
200 gr beyaz peynir
maydanoz,karabiber
ic harci

200 ml krema
2 yumurta
100 g siviyag
2 cay kasigi kabarma tozu
cörekotu

Yufka tezgaha serilir,önce 4 parcaya kesilir,sonra 6 ,daha sonra 8 ücgen parcaya kesilir.

Kremeya,siviyag,yumurta,kabartma tozu eklenir cirpilir.
Peynir rendelenir maydanoz ince kiyilir karabiber ilave edilir karistirilir
Kremali harctan ücgen yufkalara sürülür kalin kenarina konur ve sigara böregi gibi sarilir,yufkayi icten baslayarak kendi etrafinda sarilarak gül sekli verilir.Üzerine kalan ic harctan sürülür,eger az kaldiysa bir yumurta ilave edilir firinda kizarana kadar pisirilir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin