Freitag, 30. Oktober 2009
YE 50# ÖNCE GÖZE SONRA DAMAGA ETKINLIGI KARAORMAN MEYVELI TARTÖLET
Sevgili chaplincafe'nin ev sahiligini yaptigi önce göze sonra damaga etkinligine gönderiyorum.Kendisine kolayliklar diliyorum.
3 yumurta
1 su bardagindan az siviyag
1 cay bardagi süt
1 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
2 cay kasigi kabartma tozu
alabildigi kadar un
kremasi
200 gr quark(tuzsuz labne peyniri)
200 ml sivi krema
1 paket krem sertlestirici
2 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
Yaban mersini,bögürtlen,ahududu
pasta jölesi,ben kullanmadim
Krema mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.Ayri bir kapta quark seker ,vanilya sekeri mikserle cirpilir,krema bu karisima eklenir,krem sertlestiricide ilave edilerek cirpilmaya devam edilir,iyice koyu bir krema elde edilir,buzdolabinda bekletilir
Seker siviyagla cirpilir,yumurtalar teker teker ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.Süt vanilya sekeri eklenir cirpilir,unla kabarma tozu ayni anda eklenir cirpildiktan sonra yaglanmis tartület kaliplarina dökülür.isitilimis 180 derece firinda pisirlir, hafif pembe olunca firindan alinir sogumaya birakilir.
Sogumus tartöletlerin üzerine krema yayilir,yaban mersini,bögürtlen,ahududu karisimi meyveler kremanin üzerine konur,ben jöle kullanmadim . Meyvelerin daha parlak görünmesini isterseniz pasta jölesi kullanabilirsiniz