Samstag, 10. Oktober 2009
HAVUCLU ELMALI KEK
200 gr tereyag veya margarin
200 gr rendelenmis havuc
1 adet rendelenmis elma
100 gr cekilmis ceviz
4 yumurta
60 ml portakal suyu
1 paket vanilya sekeri
150 gr seker
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un
Üzerindeki glazür icin
Yarim limon suyu
250 gr pudra sekeri
dekor icin,seker hamurlu havuclar ve yesil fistik
Eritilmis tereyag,seker yumurta cirpilir.Portakal suyu,vanilya sekeride eklenir cirpilmaya devam edilir.Rendelenmis elmaya bir kac damla limon eklenir kararmamasi icin.Havuc , elma rendesi ve ceviz ilave edilerek cirpilir.Un kabartma tozu karisima ilave edilerek cirpilir ve yaglanmis unlanmis pasta kalibina dökülür esit sekilde kaliba yayilir.180 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirilir,her firin ayari ayni olmadigindan kek piserken kürdan batirilir temiz cikarsa kek pismis demektir.
Firindan cikan kek ilimasi icin bekletilir.Pudra sekerine yarim limon suyu ilave edilir ve koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.Ilik kek'in üzerine pudra sekeri karisimi dökülerek yayilir ve glazür kuruyunca üzerine yesil fistik ve seker hamurlu havuclarla süslenir
Tarifimi TuzBIBER dergisinin KEKLER etkinligine gönderiyorum