Kis meyvesi olan portakalin faydalari saymakla bitmez,faydalarini saymayacagim ama portakalin suyu ve kabugunun rendesi,hindistan cevizinin keke verdigi nefis aromayi söylemeden gecemeyecegim.piserken mis gibi portakal aromasi koktu bütün mutfak,portakali seviyorsaniz tamda mevsimiyken yapmanizi tavsiye ederim hafta sonunda gelen misafirlerim icin yapmistim onlardanda begeni aldi. .P:D:C:S:Etkinligine japoncekirdegi arkadasimiza gönderiyorum
3 yumurta
150 gr margarin veya tereyag
1 bardal seker
1 cay bardagi hindistan cevizi
2 portakalin suyu ve 1 portakalin rendesi
yarim cay bardagi süt
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi cekilmis toz badem
1 paket kabartma tozu ,alabildigi kadar un
üzeri icin,200 gr cikolata glazur, iri cekilmis findik kiriklari
Yumurta seker cirpilir,oda isisindaki margarin,vanilya sekeri, toz badem ,portakal suyu, ve rendesi,süt eklenir cirpilmaya devam edilir.un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilir kasikla karistirilir yaglanmis unlanmis baton kaliba dökülür.
isitilmis 170 derece firinda kek icini cekinceye kadar pisilirir,(kürdan temiz cikiyorsa kek pismis demektir.
Cikolata glazur mikro dalgada eritilir( cikilotali küvertür benmari usulü eritilir)ilik kekin üzerine yayilir findik kiriklariyla süslenir sicacik cayla afiyetle yenir.
Evimizin yakinindaki ormanda yürüyüs yaptik firsat buldukca,kar bir hafta oldu hala erimedigi gibi yagmaya devam ediyor.Avusturya'ya kaymak icin gitmeye gerek yok burdada kaymak icin fazlasiyla kar var