3 yumurta
150 gr margarin veya tereyag
1 bardal seker
1 cay bardagi hindistan cevizi
2 portakalin suyu ve 1 portakalin rendesi
yarim cay bardagi süt
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi cekilmis toz badem
1 paket kabartma tozu ,alabildigi kadar un
üzeri icin,200 gr cikolata glazur, iri cekilmis findik kiriklari
Yumurta seker cirpilir,oda isisindaki margarin,vanilya sekeri, toz badem ,portakal suyu, ve rendesi,süt eklenir cirpilmaya devam edilir.un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilir kasikla karistirilir yaglanmis unlanmis baton kaliba dökülür.
isitilmis 170 derece firinda kek icini cekinceye kadar pisilirir,(kürdan temiz cikiyorsa kek pismis demektir.
Cikolata glazur mikro dalgada eritilir( cikilotali küvertür benmari usulü eritilir)ilik kekin üzerine yayilir findik kiriklariyla süslenir sicacik cayla afiyetle yenir.



