Disarda yagan kari görmek bile insanin icini üsütüyor,bugün araliksiz yagdi heryer bembeyaz
Bende hazirlamasi zaman almayan besleyici doyurucu sebzeli corbayi yaptim.Dondurulmus corbalik sebzelerden bulundururum hep dipfirizinde.Bir dergide okumustum dondurulumus sebzeler vitaminini kaybetmiyor diye,taze sebzeyi dogra hasla zaman aliyor.Dondurlumus sebzeler daha pratik oluyor .Tarifi Tuz BIBER corbalar etkinligine gönderiyorum
500gr dondurulumus karisik sebze,karnibahar,misir,havuc,brokoli,bezelye
yarim cay bardagi tel sehriye
2 yemek kasigi siviyag
100 ml krema
1 litre sicak su
karabiber,tuzot,sarimsak tozu
1 paket sebze bulyon
Tencereye siviyag eklenir,karisik sebzelerde ilave edilir,(sebzeler büyükse minicik kesilir)benim aldigim corba icin hazirlanmis minik dondurlumus sebzeydi
Sebzeler yagda cok az karistirlir ve sicak suyu sebze bulyonu eklenir.Sebzeler yumusak oldugu 10 dakika kisik eteste pisirlir.Krema,karabiber tuzot,cay kasiginin yarisi sarimsak tozu ilave edilir,blenderdan gecirilir,bir kac dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinir .Ben sebzeleri fazla püre haline getirmedim ,tam püre halinde seviyorsaniz iyice blenderdan gecirin,sicacik servis edin.