Montag, 26. April 2010

CILEKLI TIRAMISU

Yumurtasiz hafif bir tiramisu. Alman arkadasimda yemistim seneler önce, cilek mevsimini tiramusuyla acmis olduk.
Sevgili kalpkurabiye Deniz'in yaptigi simartan meyveli tatlar etkinligine gönderiyorum

1paket kedi dili bisküvi
500 gr cilek
1 bardak seker
2 paket vanilya sekeri
300 g mascarpone
200 g cremefraiche( labnede olabilir)
200 g sivi krema
1 paket krem sertlestirici
1 bardak portakal suyu

Sivi krema koyu kivam alincaya kadar mikserle cirpilir.
Mascarpone,cremefraiche,seker,vanilya sekeri eklenir cirpilmaya devam edilir.Krem sertlestirici ilave edildikten sonra cirpilir krema kivamina gelince buzdolabinda bekletilir.

Kedi dili bisküvi portakal suyuna batirlir fazla bekletmeden hemen alinarak tepsiye dizilir.Bir kat olunca bisküvilerin üzerine krema spatula ile yayilir.Dilimlenmis cilekler kremanin üzerine yerlestilirilir.Ayni islem kalan bisküvilerede uygulanir,ben iki kat yaptim istenilirse 3 kat'da yapilabilir . Üstüne kesilmis yarim cilekler dizilir,buzdolabinda 2 saat beklettikten sonra servise hazir olur.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin