Montag, 19. April 2010

KAHVELI MUZLU CIKOLATALI KEK

Güzel sicacik bir bahar haftasi diliyorum hepinize
Muz cikolata kahve üclüsünden olusan bu kek daha piserken misler gibi kahve kokusu sardi mutfagi,kek daha sogumadan 4 dilim ev halki tarafindan afiyetle yendi.

Pembe DüsBahcesi 'nin Adini Sen Koy etkinligine gönderiyorum

3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak siviyag
1 bardak iri cekilmis badem
100 gr sütlü cikolata
3 yemek kasigi kakao
3 kahve kasigi granül kahve
1 bardak seker
2 adet muz
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un
üzeri icin

200 gr sütlü cikolata
200 gr sivi krema
1 paket krem sertlestirici
1 bardak süt
1 adet muz

Yumurtalar sekerle cirpilir,siviyag,eritilmis cikolata, sütle granül kahve karistirlir eklenir,kakao,cekilmis badem,vanilya sekeri,kücük kesilmis muz dilimleri, ilave edilir ve cirpilir.
Unla kabartma tozu elenerek eklenir kasikla karistirilir yaglanmis unlanmis yuvarlak kaliba kek hamuru esit sekilde yayilir
Isitilmis 170 derece firinda pisirilir. Firindan cikan kekin üzerine 1 bardak süt dökülür.
Cikolata eritilir,sivi krema mikserle cirpilir krem sertlestirici eklenir ve cirpilmaya devam edilir iyice koyu bir kivam alincaya kadar.
Erimis cikolata eklenir kremeyla karistirilir firindan cikmis ilik kekin üzerine sürülür.Üzerine muz dilimleri ve kahve cekirdegi dizilir.





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin