Samstag, 10. April 2010

PORTAKALLI REVANI

3 adet yumurta
1 bardak seker
1 cay bardagi siviyag
1 bardak yogurt
1 bardak irmik
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi cekilmis toz badem
2 adet portakalin suyu 1 adet portakalin ve rendesi
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un
serbeti icin
4 bardak seker
3 bardak su
yarim limon suyu

4 bardak seker 3 bardak suyla kaynatilir,koyulasinca limon suyu eklenir 5 dakika daha kaynattiktan sonra ocaktan alinir.
Yumurta ve seker cirpilir,siviyag,yogurt,badem tozu,vanilya sekeri,irmik sirasiyla eklenir cirpilir.
Portakalin suyu ve ince sekilde rendelenmis portakalin rendesi eklenir,kabartma tozuyla un karistirilir ve eklenir, kasikla hamuru söndürmeden karistiktan sonra yaglanmis tepsiye dökülür
Isitlimis 180 derece firinda kizarana kadar pisirilir,hafif iliyinca serbeti dökülür ve üzerine hindistan cevizi serpilir, serbetini cekince servis edilir

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin