Montag, 30. August 2010

SALCALI BIFTEK




Soguk yagmurlu bir günden hepinize merhaba arkadaslar
Bugün öyle soguduki burasi 15 derece oldu,yagmur saril saril yagiyor yükseklere kar bile yagmis onun sogugu herhalde,üsüyorum oruclu olunca midede bos daha cok üsüdüm iftar saati gelsin hemencik sicacik cayimi demleyip icecegim icim titriyor öyle soguk yanii.
Sevgili mintininmutfagi arkadasima gönderiyorum.

1 kg biftek
2 adet sogan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
yarim yemek kasigi biber salcasi
2 su bardağı sicak su
1 cay tuz, 1 cay kasigi karabiber,1 adet defne yapragi,2 dis sarimsak

Zeytinyağı tavaya alinir isitlir, biftekler tavaya dizilir, Iki tarafı kızartilir . Kızaran etler ocaktan alinarak tencereye konur.
Tencereye alinan bifteklerin üzerine ezilmis sarimsak 2 adet sogan iri sekilde dogranir, , Et suyunu cekinceye kadar pisirilir.
2 su bardagi sicak su etlerin üzerine dökülür yumusayincaya kadar pisirlir.
domates alcasi,biber salcasi 1 bardak sicak suyla karistirlir,karabiber, tuz eklenir.Firin tepsisine dizilmis bifteklerin üzerine dökülür defne yapragidakonduktan sonra isitlmis firinda kizarana kadar pisirilir,Ilk firina girdiginde aliminyum folyayla kapatilirsa etlerin üzeri kurumaz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin