Freitag, 20. August 2010

SULU KÖFTE

Ramazan geldi gelecek derken bir haftayi geride biraktik ,hepinizin sofrasinda sıcak corbalar konulsun tabaklara, samimi sohbet başlasın iftar masanizda yuvaniz mutlulukla ramazanin bereketiyle dolsun tassin arkadaslar.
Shur lezzetleri etkinligine ev sahipligi yapan mintininmutfagi arkadasima gönderiyorum.
300 gr.kıyma
1 su bardagi ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kasigi un
1 bardak haslanmis nohut
tuz,karabiber,pulbiber,toz kirmizi biber
maydanoz.nane

Sos icin

1 yemek kasigi tereyağı
1 kasik domates salçası ve biber salcasi
sicak su,tuz.nane

Kıyma karıştırma kabına alınir. üzerine soğan rendesini, ince bulguru, yumurtayı, kiylimis naneyi maydanozunu ve baharatlarını eklenerek yoğrulur.Köftelerin dağılmaması için çok yoğurulur Denemek icin tencerede cok az sicak su kaynatilir icine bir kac tane köfteden atilir kaynarken dagilmiyorsa kivami olmus demektir.Elinizi suyla islatarak köftelerden fındık büyüklüğünde parcalar alinarak yuvarlanir.Unlu tepsiye alinir.

Tencerede tereyag eritilir,salça nane da ekleyerek kavrulur,önceden haslanmis nohut ilave edilir. Sicak su konur,yaklasik 5. 6 bardak. Su kaynamaya baslayinca köfteleri suya atililarak pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin