Montag, 13. September 2010

PATATESLI RULO BÖREK


Bir bayramida geride biraktik,bizim icin bir gün sürdü bayram, bir günde olsa ailemden uzakta olsa biraz burukta olsa yinede güzeldi.Bayram malum is gününe denk geldigi icin cogu vatandasimiz calisti.Esim herzamanki gibi izin aldi aile büyügümüze gidildi bayram kahvaltisi yapildi.Kahvaltiya giderken bu böregi yapip götürdüm,ne zamandir yapmak istiyordum kismet bayrama yapmakmis.

4 adet yufka
5, 6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 cay bardagi erimiş margarin
lor peynir yoksa beyaz peynir
tuz-karabiber-kırmızıbiber ,karabiber.tuz
1 kac demet maydanoz,bir kac demet feslegen
ara katlarina sürmek icin siviyag yarim cay bardagi ,ve yogurt

Patatesler soyulur ortadan ikiye bölünerek haslanir, haslandiktan sonra catalla ezilir.
Patatesler derin bir kaba alinir,yogurt,erimis margarin, yumurta, birinin sarisi yüzüne sürmek icin ayrilir.
Kiyilmis maydanoz,feselegen, lor peyniri,baharatlarda ezilmis patateslere eklenir hepsi kasikla karistirilir.
Yufka serilir,üzerine fircayla siviyag sürülür.2. yufkada serilerek üzerine patatesli harctan heryerine esit sekilde yayilir..3 yufkaya yine siviyag sürülür.4 yufkada serilerek yine patatesli harctan konur.
Yufkalar cok gevsek olmayacak sekilde rulo seklinde sarilir.ortadan ikiye kesilir aliminyum folyoyla sarilir.Ben bir gün buzdolabinda beklettim bayram sabahi pisirdim.
Siz hemen pisirecekseniz yinede bir kac saat dondurucuda bekletin dilimleri keserken düzgün kesilmesi icin
Yaglanmis firin tepsisine iki parmak kalilliginda kesilmis börekler dizilir,üzerine ayrilan yumurta sarisi ve yogurt cirpilarak sürülür,üzeri kizarana kadar firinda pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin