3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un
serbeti
4,5 su bardağı seker
4 su bardağı su
yarim limon
kakaolu kismi icin
3 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi hindistan cevizi
Önce serbet hazirlanir. Su, seker, tencereye alinir ,yaklasik 15, 20 dakika kisik ateste kaynatilir,limon suyu eklendikten sonra 5 dakika daha kaynadiktan sonra ocaktan alinarak sogumaya birakilir .
Yumurta şekeri kar haline gelene kadar çırpilir, siviyag,irmik,yogurt,vanilya, eklenir cirpilir. Un kabartma tozuyla karistirilarak eklenir, cirpildiktan sonra yağlanmış tepsiye yayilir.
Önceden ısıtilmis 180 derece firinda pişirilir . Pişince fırından ters çevirerek başka bir tepsiye alinir. Soğumus şerbet tatlinin üzerine gezdirilir . Bir bardakla yuvarlak sekilde kesilir. Kalan hamurları 3 yemek kaşığı kakao , hindistancevizi ile karıştırilir . Tatlidan kesilen yuvarlak dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp el ile yavaşça şekli vererek tatlılarin üzerine konur.
Üzerine istenirse kremsanti veya sekerlemelerle süslenir.Ben beyaz cikolata ve kiraz sekerlemesiyle süsledim