Freitag, 29. Oktober 2010

GÖKKUSAGI TATLISI

Hepinize güzel sicacik bir hafta sonu diliyorum arkadaslar,tarifi portakal agacindan almistim, yiyenler tarafindan begenildi . Yaklasan bayram icinde fikir olabilir , hafif nefis bir tatli oldu.
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un

serbeti

4,5 su bardağı seker

4 su bardağı su

yarim limon

kakaolu kismi icin

3 yemek kasigi kakao

1 cay bardagi hindistan cevizi

Önce serbet hazirlanir. Su, seker, tencereye alinir ,yaklasik 15, 20 dakika kisik ateste kaynatilir,limon suyu eklendikten sonra 5 dakika daha kaynadiktan sonra ocaktan alinarak sogumaya birakilir .

Yumurta şekeri kar haline gelene kadar çırpilir, siviyag,irmik,yogurt,vanilya, eklenir cirpilir. Un kabartma tozuyla karistirilarak eklenir, cirpildiktan sonra yağlanmış tepsiye yayilir.

Önceden ısıtilmis 180 derece firinda pişirilir . Pişince fırından ters çevirerek başka bir tepsiye alinir. Soğumus şerbet tatlinin üzerine gezdirilir . Bir bardakla yuvarlak sekilde kesilir. Kalan hamurları 3 yemek kaşığı kakao , hindistancevizi ile karıştırilir . Tatlidan kesilen yuvarlak dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp el ile yavaşça şekli vererek tatlılarin üzerine konur.

Üzerine istenirse kremsanti veya sekerlemelerle süslenir.Ben beyaz cikolata ve kiraz sekerlemesiyle süsledim

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin