Donnerstag, 24. Februar 2011

HASHASLI MEYVELI PASTA VE KISA BIR TATIL ARASI


Hashasli kek yapmistim,kek firindan cikinca cok sade geldi bana biraz degisiklik yaptim mascarpone ve kremayla meyvelerlerle meyveli pastaya dönüstü .
Kisa bir tatil arasi , hepinize kucak dolusu sevgiler.

3 yumurta
1 bardak hashas
1 bardak siviyag
1 bardak seker
1 paket vanilya
1 limon rendesi ,yarim limon suyu
1 paket kabartma tozu,
2 bardak un ,az gelirse eklenebilir

200 gr mascarpone
200 ml krema
1 paket krema sertlestirici
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
kivi,mandalina(physalis)kis kirazi

Yumurta seker cirpilir,siviyag,vanilya,limon rendesi ve suyu , hashas ilave edilerek cirpilir.
Kabartma tozu un eklenir cirpilir,yaglanmis baton kaliba kek hamuru dökülür.isitlimis firinda pisirilir.
Krema derin bir kapta koyulasincaya kadar cirpilir,mascarpone seker,vanilya sekeri ,krema sertlestirici eklenir cirpilir,buzdolabina konur.

Firndan cikan kek soguyunca kremayla heryeri kaplanir,üzerine mandalina , kivi dilimleri konur. Physalis ekzotik bir meyve,internette türce karsiligini arastirdim cesitli isimler cikti Fener cicegi , kis kiraz diye, bence kis kirazi gibi duruyor .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin