Donnerstag, 17. März 2011

GIOTTOLU PASTA

Blogger kapandi derken geri yasak kalkti ,hepinize gecmis olsun arkadaslar.Benim blogger kapanmadi ama hic icimden gelmedi yeni bir tarif eklemek acikcasi cok tembelim bu aralar .

Pasasofram arkadasimizin ev sahipligini yaptigi porselen demlik cay saati etkinligen gönderiyorum.
150 gr margarin
150 gr seker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
200 gr ince cekilmis ceviz
50 gr un
2 paket giotto(Türkiyede yoksa benzeri cikolotaylada olabilir
kremasi
3 paket sivi krema (600 ml )
200 gr quark (süzme yogurt)
2 paket krema sertlestirici
2 paket valiya sekeri
100 gr seker
Margarin, seker cirpilir,cekilmis ceviz un kabatma tozu eklenir cirpilarak yaglanmis kelepce kaliba dökülür.isitlimis 175 derece firinda pisilirilir.
Quark,krema,seker,vanilya sekeri mikserin yüksek devresinde iyice cirpilir,krema sertlestirici eklenir cirpilmaya devam edilir koyu bir krema yapilarak buzdolabinda bekletilir.
Giotto cikolatasindan 10 tane ayrilir üzeri icin ,digerleri iri sekilde blenderdan gecilirilir.
Krema ikiye ayrilir,birinci kremaya cekilmis giottolar eklenir.
Pisen kek ortadan ikiye kesilir,giotto'lu krema yayilir ikinci kek kremanin üzerine konur.Sade krema karisimi kekin üzerine yayilir.ayrilan giottolar kremanin dizilir.Varsa cubuk cikolatalarla üzeri süslenir

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin