Freitag, 15. April 2011

ELMALI MUHALLEBI


Bahar geldi ama hala bir ayari yok ,bir gün mevsim sicaklari üstünde 28 derece ertesi günü 12 dereceye düsen havasiyla bahar böyle gececek gibi görünüyor.
Misafirlerime yaptigim elmali muhallebiyi yesilkivi arkadasimda görmüstüm sütlü tatlilari sevdigim icin denedim ve bende misafirlerimde cok begendi . Tarifde degisiklik yapmadigim icin aynen yayinliyorum.
Tarifi 45 dakikalik yemekler etkinligini düzenleyen tarifkolik arkadasimiza gönderiyorum
Hepinize bol günesli mis gibi bahar kokulu bir hafta sonu diliyorum arkadaslar.

1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
1/2 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

muhallebisi icin

750 ml süt

3/4 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz (yağsız tavada 2-3 dakika kavurun, ılıtın)

1 tatlı kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi

Yapılışı:

Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve suyunu çeken elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Cam, orta boy bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.

Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.

Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.

Ceviz ve tarçını karıştırın, muhallebinin üzerine serpip tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edilir



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin