Dienstag, 18. Oktober 2011

GALETA UNLU POGACA

Tarifimi hünerlieller arkadasimizin yaptigi etkinlige gönderiyorum.
125 gr margarin
2 yumurta, 1 tanesinin aki üzeri icin
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi cay siviyag
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi sirke
1 cay kasigi tuz
Alabildigi kadar un

ic harci icin

5.6 adet patates
1 cay kasigi karabiber,tuz
bir kac dal maydanoz ve dereotu
1 cay bardagi galeta unu
1 yemek kasigi siviyag
Patatesler haslanir püre haline getirilir.siviyag, sirke,karabiber,tuz,kiyilmis dereotu maydanoz eklenerek karistirilir.
Oda isisinda bekletilmis margarin,yumurta( birisinin beyazi ayrilir) siviyag ,yogurt cipilir,sirke,tuz,kabartma tozu un ilave edilerek yumusak bir hamur yogrulur.
Hamurdan kücük parcalar alinarak el icinde acilir, ortasina patatesli harctan kahve kasigiyla konur yuvarlak sekil verilir. Önce yumurtanin akina sonra galeta ununa bulanir isitilimis firinda üzeri kizarana dek pisirilir.

Kommentare:

hunerlieller hat gesagt…

arkadaşım tarif için teşekkür ederim.eline saglık.

Hayat Cafe hat gesagt…

Canım poğaçandan alıyorum üç,beş tane..
Ancak yeter bana..:))
Ellerine sağlık canım
Sıcacık çayla ne güzel olur.

HEDEN hat gesagt…

Çok guzel olmuşlar,yanına da bır fıncan çay harıkaa ellerıne saglık.

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

çok leziz görünüyorlar çiçeğimm ellerine sağlık kocaman öpüyorumm:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin