125 gr margarin
2 yumurta, 1 tanesinin aki üzeri icin
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi cay siviyag
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi sirke
1 cay kasigi sirke
1 cay kasigi tuz
Alabildigi kadar unic harci icin
5.6 adet patates
1 cay kasigi karabiber,tuz
bir kac dal maydanoz ve dereotu
1 cay bardagi galeta unu
1 yemek kasigi siviyag
Patatesler haslanir püre haline getirilir.siviyag, sirke,karabiber,tuz,kiyilmis dereotu maydanoz eklenerek karistirilir.
Oda isisinda bekletilmis margarin,yumurta( birisinin beyazi ayrilir) siviyag ,yogurt cipilir,sirke,tuz,kabartma tozu un ilave edilerek yumusak bir hamur yogrulur.
Hamurdan kücük parcalar alinarak el icinde acilir, ortasina patatesli harctan kahve kasigiyla konur yuvarlak sekil verilir. Önce yumurtanin akina sonra galeta ununa bulanir isitilimis firinda üzeri kizarana dek pisirilir.