Donnerstag, 27. Oktober 2011
MANDALINALI KOLAY PASTA
Cok kolay pratik bir pasta,kremali pastalarda genelde quark,mascarpone,cermefraiche kullaniyorum tam pasta kremasi gibi oluyor, Türiyede quark ceremefraiche bildigim kadariyla bulunmuyor. Pastalarimi yiyen arkadaslar kremasinin cok güzel oldugunu söylerler ve tarifi istenir.
1 paket kedidili büsküvi
200 gr mascarpone
500 gr quark(labne peyniri)
1 kutu konserve mandalina
1 paket vanilya sekeri
150 gr seker
1 paket pasta krem sertlestirici
1 cay bardagi süt
Derin bir kapta mascarpone quark,seker,vanilya sekeri mikserle yaklasik 5 dakika cirpildiktan sonra krem sertlestirici ilave edilir cok az cirpilir .
Kedidili büsküviler sütle islatilir, hemen cikartilarak yapacaginiz tepsiye dizilir.Üzerine kremanin yarisi yayilir, mandalinalardan üzeri icin ayrilarak geri kalani kremanin üzerine dizilir. Yine sütle islatilmis bisküviler dizilir,kremasi yayilir en üstüne mandalinar dizilerek buzdolabina 1,2 saat bekletilir.