Freitag, 4. November 2011
CEVIZLI MUSKA TATLISI,,,, KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
HEPINIZE HUZURLU BEREKETLI AGIZ TADIYLA GECIRECEGINIZ BAYRAMLAR DILERIM , BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ARKADASLAR
1 bardak süt
1 bardak zeytinyagi
1 bardak yogurt
3 tane yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
yarim cay kasigindan tuz
bir kase cekilmis ceviz
aldigi kadar un
acmak icin nisastayla unu yari yariya karistirin
üzeri icin siviyag,tereyagda olabilir
Serbeti icin
5 bardak seker
4 bardak su,birkac damla limon suyu
4 bardak su ve seker tencereye alinir yaklasik 20 dakika kadar kaynatilir.bir kac damla limonun suyu eklenir bir tasim daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir.
Malzemelerin hepsini karistirip yumusak bir hamur yogurun.
Hamurdan kücük bezelerer alip dinlendirin.
Bezeleri önce almak hamuru iyi acilmasini saglar.
Aldiginiz bezeleri acabildiginiz kadar ince acin, 14 kat olduktan sonra,kücük kare seklinde kesin.
Ortalarina ceviz koyun, ikiye katlayin, firin tepsisine dizin.
Kizdirdiginiz siviyagi muskali hamurun üzerine dökün ,önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Muska tatlisi iliyinca sicak serbeti dökülür, serbetini cekince servis edilir.