Samstag, 12. November 2011

MANTARLI BÖREK


Asagida bazi tarifleri paylasmistim sirada mantarli böregimiz var.
Buzlugumda acil durumlar icin her zaman milföy ve yufka bulundururum,mayali bir hamur zaman aldigi icin tercihim ya milföy yada yufkadan yana oluyor kisa zamanda hazir oluyor.

3 adet yufka
1 kase mantar
1 adet sogan
2 adet yumurta
1 cay bardagi sivi krema
1 cay kasigi karabiber,pulbiber,sarimsak tozu,kuru feslegen,tuz,hashas

Tavaya siviyag konur, ince dogranmis sogan kavrulur,ince dogranmis mantarlar ilave edilir kavurlmaya devam edilir.Baharatlarida eklendikten sonra ocaktan alinir.
Yufka önce ortadan ikiye sonra 8 parcaya bölünür.Yumurtalarla krema cirpilir yufkanin üzerine sürülür.Mantarlar yufkanin kalin tarafina konarak sigara böreginden daha gevsek sekilde sarilir. Kalan ic harctan böreklerin üzerine üzerine sürülür hashas ekledikten sonra isitilimis firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.




Dizi seyredecegimiz icin yemek masasi yerine ortadaki masaya hazirladim.Gelende arkadasim yabanci olmadigi icin bu sekilde hazirladim masayi .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin