Samstag, 21. Januar 2012
KIYMALI LAZANYA, PATATESLI TURP SALATASI
Kizimin ellerine saglik lazanyasi nefis olmus
1 paket lazanya
400 gr kiyma
2 adet sogan
2 dis sarimsak
3 adet domates rendesi
2 yemek kasigi salca
1,2 dal feslegen,karabiber,tuz
400 gr kasar rendesi
1 su bardagi sicak su
besamel sos icin
4 su bardagi süt
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un,tuz
tavaya siviyag alinir,yemeklik dogranmis saoganlar ve rendelenmis sarimsaklar eklenir ve pempelesinceye kadar kavrulur .Domates rendesi,kiyilmis feslegen,salca,karabiber,tuz ilave edilir kavrulduktan sonra bir bardak sicak su konur 15 dakika kadar kisik ateste pisirilir.
Besamal sosu icin,tencerede tereyag unla sararincaya kadar kavrulur,yavas yavas süt ilave edilir tuzuda ayarlanir ve koyulasinca ocaktan alinir.
Borcam yaglanir,Lazanyalar yanyana dizilir.üzerine besamal sos konur,besamal sosun üzerine kiymali harctan konur, az kasar rendesi serpilir.Lazanyalar bitene kadar ayni islem uygulanir.En üsteteki Lazanyalarin üzerine besamal sos ve kasar rendesi konur.Isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirilir,sicakken servis edilir.
4 adet patates
5 adet kirmizi turp
1 dal maydanoz
3 adet yesil sogan
yarim limon suyu,zeytinyagi,tuz
Patatesler haslanir,derin bir kaba patatesler,kirmizi turp,maydanoz yesil sogan dogranir,tuzu eklenir. .
Limon suyu zentinyagi karistirilirak cirpilir salatanin üzerine gezdirilir.