Donnerstag, 26. Januar 2012

PORTAKALLI BADEMLI KURABIYE


Dün  bir  arkadasima 5  cayina  gitmistim  orda  bu  kiyir  kiyir  agza  alinca  dagilip  giden nefis  kurabiyelerden  yedim .Eve  gelince  hemen  denedim  tarifinde  portakal  yoktu  ben  ekledim . 

250 gr margarin  veya  tereyag
1 adet  portakal  kabugu  rendesi
2 adet  yumurta ( birinin  beyazi  üzeri  icin  ayrilacak
2  su  bardagi  nisasta
1 su  bardagi  seker
2 paket  vanilya sekeri
200 gr  cekilmis  toz  badem
200 gr  iri  taneli  badem
1 paket  kabartma  tozu
1.5  , 2  su   bardagi  un

Oda  isisindaki  margarin , seker, yumurtalar  birinin beyazi  üzeri icin  ayrilir  ve   cirpilir Sirasiyla vanilya  sekeri, toz  badem, nisasta  eklenerek  cirpilmaya  devam  edilir. Portakal  kabugu  rendesinden  bir kahve  kasigi  üzeri  icin  ayrilir. Portakal kabugu  rendesi  kabartma  tozu  un  ilave   edilerek yumusak  bir  hamur  yogrulur. Hamurdan   kücük  parcalar  alinarak  el icinde  yuvarlanir, icinde  portakal  kabugu  rendesi  olan  yumurta  beyazina  batirilir daha  sonrada iri  taneli  bademe  batirilir.Yaglanmis  tepsiye  kurabiyeler  dizilir,istilimis 170  derece   firinda pisirlir ,üzeri  pembelesmeden  firindan  cikarilir.Istenirse  pudra  sekeri  serpilir  ben  üzerinede  portakal  kabugu  rendesi  koydugum  icin  pudra  sekeri  kullanmadim.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin