Bugün star tv soframiz yemek programinda Yozgat yemekleri yapiliyordu. tatli olarakta Haside tatlisi yaptilar Yozgat ve ic anadolu bölgesine ait geleneksel bir tatli. Kayseride aside diye geciyor,bazi yerlerde pekmezli tatli deniyor. Annem nisastayla degil unla yapardi unu kavurarak, tatlinin üzerinede tereyagi eritir dökerdi olurdu enerji bombasi .Ben annemin yaptigini daha lezzetli buldum
Türkiyeden gelmis dogal pekmezimde olunca hemen yaptim.
Cok pratik bir tatli .Pekmezinde faydalari saymakla bitmez bu soguk kis günlerinde ev halkina özellikle cocuklara enerji veren besleyici bir tatli cesidi.
1 su bardagi üzüm pekmezi
2 su bardagi su
3 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
Tencereye su,pekmez nisasta eklenir, iyice cirpilir. Tencere ocaga konulur devamli karistirilarak köpük köpük oluncaya kadar kaynatilir. Ocaktan alinarak icerisine ceviz ilave edilir,büyük bir kaseye bosaltilir iliyinca servis edilir.