Sonntag, 19. Februar 2012
PATATESLI GÖZLEME
2 bardak süt
1 bardak siviyag
yarim bardak ilik su
1 paket maya 42 gr
tuz,aldigi kadar un
ic harci
6 adet iri patates
1 adet iri sogan
bir kac dal maydanoz
karabiber,kirmizi tozbiber,sarimsak tozu,kuru nane,tuz
yarim cay bardagindan az siviyag
Derin bir kapta ilitilmis süt, maya ,siviyag, ilik su, tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda hamur yogrulur.Üzeri örtülerek sicak bir yerde mayanladirmaya birakilir.
Patatesler soyulur yikanir,cips gibi ince sekilde kesilir,ben patates rendesiyle rendeledim.
Patateslere baharati ,kiyilmis maydanozu, rendelenmis sogan,kuru nanesi ,yarim cay bardagindan az siviyagi ilave edilerek karistirilir.
Mayalanmis hamurdan limon büyüklügünde bezeler alinir,tezgahta un ile tabak büyüklügünde acilir,patatesli harctan hamurun yarisina yayilir.Üzeri kapatilir,parmaklarla hamurun birlesen kisimlari bastirilir.isitlimis elektirikli sac veya teflon tavada arkali önlü pisirilir.
Hamurun birazini patatesli gözleme birazini oglumun istedigi Lahmacunlari yaptim