Sonntag, 25. März 2012

ELMALI KURABIYE

   Devamli  yaptigim  elmali  kurabiye    malzemesine   bu  sefer   nisasta ekledim  ,  agza alinca dagilan kiyir  kiyir   nefis  bir  kurabiye  oldu  .

150 gr  tereyag
1 cay  bardagi  yogurt
1 bardak  pudra  sekeri
1cay bardagi  siviyag
1 cay  bardagi  nisasta
1 cay bardagi  toz  badem
1 cay  kasigi  vanilya  esansi
1 paket  kabartma tozu
 3, 3.5  bardak  un
ic  malzemesi

5 adet  elma
1 cay  kasigi tarcin
1 cay  bardagi  seker
1 paket  vanilya  sekeri
1 cay  bardagi  iri  cekilmis  badem

Elmalar  rendelenir,tencerede  bir  cay  bardagi  sekerle  suyunu  cekinceye  kadar  pisirilir. tarcin  iri  cekilmis  badem eklenir , sogumaya  birakilir.
Malzemeler  sirasiyla  eklenir,un  ve  kabartma  tozu  elenerek  yavas  yavas  ilave  edilir,  yumusak  bir  hamur  yogrulur.
Hamurdan  parcalar  alinarak  yarim  santim kalinliginda  acilir, hamurun  yari  kismindan  asagi  dogru  bicakla  cizik  atilir,   rulo  seklinde  sarilir  ay  seklinde  bükülerek yagli  kagit  serili  firin  tesisine  dizilir.isitilimis  180 derece  firinda  üzeri  kizarmadan pisirilir. firin  sicakligi  cikinca  üzerine  pudra s ekeri  serpilir..


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin