Devamli yaptigim elmali kurabiye malzemesine bu sefer nisasta ekledim , agza alinca dagilan kiyir kiyir nefis bir kurabiye oldu .
150 gr tereyag
1 cay bardagi yogurt
1 bardak pudra sekeri
1cay bardagi siviyag
1 cay bardagi nisasta
1 cay bardagi toz badem
1 cay kasigi vanilya esansi
1 paket kabartma tozu
3, 3.5 bardak un
ic malzemesi
5 adet elma
1 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi iri cekilmis badem
Elmalar rendelenir,tencerede bir cay bardagi sekerle suyunu cekinceye kadar pisirilir. tarcin iri cekilmis badem eklenir , sogumaya birakilir.
Malzemeler sirasiyla eklenir,un ve kabartma tozu elenerek yavas yavas ilave edilir, yumusak bir hamur yogrulur.
Hamurdan parcalar alinarak yarim santim kalinliginda acilir, hamurun yari kismindan asagi dogru bicakla cizik atilir, rulo seklinde sarilir ay seklinde bükülerek yagli kagit serili firin tesisine dizilir.isitilimis 180 derece firinda üzeri kizarmadan pisirilir. firin sicakligi cikinca üzerine pudra s ekeri serpilir..