Samstag, 31. März 2012

KAYSILI INCIRLI KEK



3 adet  yumurta
150 gr  tereyag
2  yemek  kasigi  nisasta
1 bardak  seker
1 paket  vanilya
1 cay  bardagi   iri  cekilmis  badem
1 kücük  kase  kuru kaysi,yaklasik 10,  15 adet
6 adet  kuru  incir
2,5   3 bardak  un
1 paket  kabartma  tozu

üzeri  icin  200 gr  cikilotali  glazür
1 cay  bardagi  iri  cekilmis  badem

























Seker, yumurta  yaklasik  5  dakika  kadar  mikserle  cirpilir, erimis  tereyag ilave  edilerek  cirpilmaya  devam edilir .Nisasta,  badem,  vanilya  eklenerek  cirpilir.Önceden  küp  kesilmis  kuru  kaysi  ve  incirler  sicak   suyla yiknadiktan    sonra  eklenerek  karistirilir. Elenmis  un  ve  kabartma  tozu  eklenerek  kasikla  karistirilir. Yaglanmis   ve  hafif  unlanmis  baton kaliba  kek  harci  dökülür. Isitilimis  170 derece  firinda  pisirilir. Pistigini  anlamak  icin  kürdan  testi  yapilir. Benmari  üsülü  eritilmis  cikilota  glazür  sogumus  kekin  üzerine  yayilir, iri  cekilmis  badem  kiriklari  glazürün  üzerine  konur.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin