Sonntag, 18. März 2012

ZENCEFILLI SEBZE CORBASI


























1 adet kereviz
2  adet  havuc
1  adet  pirasa
1 kücük  parca  zencefil
1  cay  badagi  süt
4  yemek  kasigi  siviyag
tuz.karabiber,sarimsak  tozu
5    bardak  su
 1 adet  sebze  bulyon  veya  et  suyu

Kereviz,havuc zencefil küp  dogranir,pirasa  ortadan ikiye  kesilir  incecik  dogranir.
Tencereye  siviyag  konur,  sarimsak  tozu eklenir, sebzelerde  ilave  edilerek   kavrulur, sicak  suyu konulduktan  sonra sebze  bulyon  eklenir  kaynamaya  birakilir.sebzeler  yumusayinca  blenderdan  gecirilir, süt,karabiber  tuz ilave  edilerek  karistirilir   bir  tasim  daha  kaynatildiktan  sonra  ocagin  alti  kapatilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin