Samstag, 7. April 2012
KEKIKLI YUMURTALI PIDE
1 su bardagi ilik süt
1 cay badagi siviyag
1 su bardagi ilik su
1 paket maya (42 gr )
1 kahve kasigi tuz, alabildigi kadar un
üzeri icin,
1 pideye 1 yumurta
bir kahve kasigi un
karabiber,kekik ,sarimsak tozu
2 adet kiraz domates
üzerine sürmek icin 1 adet yumurta
Derin bir kapta malzemeler sirasiyla eklenerek yumusak bir hamur yogrulur. Mayalanmasi icin yarim saat bekletilir.
Yumurtalar bir kaseye eklenerek cirpilir, karabiber,kekik,sarimsak tozu ,un ilave edilerek cirpilir . Pide hamurundan yumurtalarin akmamasi icin un ilave edilirerek koyu bir kivam almasi saglanir.
Mayalanmis hamurdan bezeler alinir,hafif unlanmis tezgahta merdaneyle oval sekilde acilir.
Yumurtali karisim acilmis hamurlarinin ortasina yayilir, hamura pide sekli verildikten sonra yaglanmis tepsiye dizilir.Üzerine kasar rendesi ilave edilir, dilimlenmis domatesler dizilir, pidenin kenarlarina yumurta sürülür isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.