Samstag, 7. April 2012

KEKIKLI YUMURTALI PIDE
























1 su  bardagi  ilik  süt
1  cay  badagi  siviyag
1 su   bardagi  ilik  su
1 paket  maya    (42 gr )
1 kahve   kasigi  tuz, alabildigi  kadar  un
üzeri  icin,
 1 pideye   1 yumurta
bir  kahve  kasigi un
karabiber,kekik ,sarimsak  tozu
2 adet kiraz  domates
üzerine  sürmek  icin  1 adet  yumurta
Derin bir  kapta  malzemeler sirasiyla  eklenerek  yumusak  bir  hamur  yogrulur. Mayalanmasi  icin  yarim  saat  bekletilir.
  Yumurtalar  bir  kaseye  eklenerek  cirpilir,   karabiber,kekik,sarimsak  tozu  ,un ilave  edilerek  cirpilir . Pide  hamurundan yumurtalarin akmamasi  icin   un  ilave  edilirerek koyu  bir  kivam almasi  saglanir.
Mayalanmis  hamurdan   bezeler alinir,hafif  unlanmis  tezgahta   merdaneyle  oval  sekilde   acilir.
Yumurtali  karisim  acilmis   hamurlarinin  ortasina  yayilir, hamura  pide  sekli verildikten  sonra  yaglanmis  tepsiye  dizilir.Üzerine  kasar  rendesi  ilave  edilir,  dilimlenmis domatesler  dizilir, pidenin  kenarlarina yumurta  sürülür  isitilmis  firinda  kizarana  kadar  pisirilir.






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin