Dienstag, 6. März 2012
NESKAFELI ETIMEK TATLISI
Etimek tatlisini yaparken kremasinin icine son anda aklima gelen neskafeyi ekledim, benim gibi neskafeli,kahveli tatlari sevenler icin pratik bir tatli. Pratik diyorum cünki muhallebisi yok,sadece quarki , cremfraiche cirpip etimeklerin üzerine yaydim
Türkiyede quark ve cremfraiche yok diye biliyorum,kremasini yaparken siz yine muhallebi ve kremsantiyle yapabilirsiniz.
Gelibolu arkadasimizin düzenledigi etkinlige gönderiyorum.
1 paket etimek
600 gr quark/( labne peyniri)
200 gr cremfraiche
2 paket krema sertlestirici
2 paket vanilya sekeri
1 bardak seker
2 yemek kasigi dolusu neskafe
üzeri icin cikilota topcuklari
serbeti icin
2 bardak su
2 bardak seker
Tencereye seker konur ve kasikla karistirilir karamelize edilir,suyu eklerken tencere ocaktan alinir yavas yavas su ilave edilir.Seker topaklasacaktir,kasikla karistirarak sekerin erimesi saglanir.Bir kac dakika kaynatildiktan sonra ocaktan alinir.
Borcama etimekler dizilir, karamelize edilen serbet kasikla etimeklerin üzerine gezdirilir.
Quark,cremfraiche,seker,vanilya sekeri mikserle cirpilir,neskafe krema sertlestirici eklenir koyulasincaya kadar cirpilmaya devam edilir.Buzdolabinda bekletilir.
Sekeri sünger gibi ceken etimeklerin üzerine neskafeli krema spatulayla yayilir,üzerine sekerli topcuklar serpilir buzdolabinda 3.4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edilir.