Freitag, 20. April 2012

CIKOLATALI VISNELI KEK
























Cikilotayla  visne  ikilisinden  nefis  bir  kek

3 yumurta
150 gr  tereyag
yarim  cay bardagi  ilik  süt
50 gr  cikilota
3 yemek  kasigi    kakao
1 bardak  seker
1 paket  kabartma  tozu
1 paket  vanilya  sekeri
200 gr  dondurululmus veya  komposto   visne
2,5   3  su bardagu  un
kremasi  icin
300 gr  krema
2 paket  krem  sertlestirici
1 cay  bardagi  seker
2 paket  vanilya  sekeri

 Tereyag  ve cikilota  benmari  üsülü  eritilir.
Yumurta  ve  seker  mikserle   4,  5  dakika  cirpilir.
 Erimis  tereyag , cikilota  ,  yumurtali  karisima  ilave  edilerek  cirpilmaya  devam  edilir.
Kakao ,vanilya  sekeri,süt eklenir cirpilir.
Elenmis  un  kabartma  tozu  eklenerek  kasikla  iyice  karisritirilir.
Visneler eklenerek  karistirilir.
Yaglanmis  hafif    unlanmis  kaliba  kek  harci  yayilir, isitilmis 160 derece  firinda pisirilir.
Krema ,seker,vanilya  sekeri ,krema  sertlestirici  mikserle  koyu  bir  kivam  alincaya  kadar cirpilir.Buzdolabinda  bekletilir,soguyan  kekin  üzerine  esit  sekilde  sürülür.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin