Freitag, 20. April 2012
CIKOLATALI VISNELI KEK
Cikilotayla visne ikilisinden nefis bir kek
3 yumurta
150 gr tereyag
yarim cay bardagi ilik süt
50 gr cikilota
3 yemek kasigi kakao
1 bardak seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
200 gr dondurululmus veya komposto visne
2,5 3 su bardagu un
kremasi icin
300 gr krema
2 paket krem sertlestirici
1 cay bardagi seker
2 paket vanilya sekeri
Tereyag ve cikilota benmari üsülü eritilir.
Yumurta ve seker mikserle 4, 5 dakika cirpilir.
Erimis tereyag , cikilota , yumurtali karisima ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.
Kakao ,vanilya sekeri,süt eklenir cirpilir.
Elenmis un kabartma tozu eklenerek kasikla iyice karisritirilir.
Visneler eklenerek karistirilir.
Yaglanmis hafif unlanmis kaliba kek harci yayilir, isitilmis 160 derece firinda pisirilir.
Krema ,seker,vanilya sekeri ,krema sertlestirici mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.Buzdolabinda bekletilir,soguyan kekin üzerine esit sekilde sürülür.