Samstag, 10. November 2012

ISPANAKLI PASTA
























 Siradaki tarif   asagi   masada   yesil  görüntüsüyle begenilen    ispanakli  pastamizda
gelibolu17 arkadasimin ev sahipligi  yaptigi  etkinlige  gönderiyorum
3 adet  yumurta
1 su  bardagi  süt
1 su  bardagi  siviyag
1,5 su bardagi  seker
1 paket  vanilya
1 su  bardagi  ispanak  püresi
1 paket  kabartma  tozu
2,   2,5   su  bardagi  un

 KREMASI  ICIN
 2  su bardağı süt
 2  yemek kaşığı nişasta
 2  yemek  kasigi  un
 1 yumurta
 1 cay  bardagi  tozşeker
 2  paket vanilya  sekeri
 1 yemek  kasigi  dolusu  tereyağ
 üzeri  icin  
1 paket  kremsanti 
1 su  bardagi  süt
Yumurta ve  seker  beyazlasincaya  kadar  mikserle cirpilir.Süt,siviyag.vanilya sekeri,eklenerek  cirpilmaya  devam  edilir.Un,kabartma  tozu  vanilya  elenerek  ilave  edilir,ispanak  püreside eklenir  iyice karistirilir.
Yaglanmis hafif   unlanmis  pasta  kalibina  kek  hamuru  dökülür,isitilmis 170 derece   firinda  pisirilir.Üzeri  kizarinca kekin   ortasina  kürdan  batirilir,   kuru  cikiyorsa   firindan  cikartilir.
Kremasi  icin  bütün  malzemeler   tencereye  eklenir  koyu bir  kivam  alincaya  kadar devamli   karistirarak  pisirilir.

Keki  ben  bir  gün  önceden  yaptim  keserken  dagilmadan  kesiliyor .
Kek  ortadan  kesilir,,ic  kismindan  üzeri  icin ayrilir rondodan  gecirilir. Krema kesilen birinci  kata   yayilir,kesilmis  diger  kek    kremanin  üzerine kapatilir.. Soguk  sütle  kremsanti  cirpilir,pastanin  heryerine  spatulayla sürülür .  Üzeri  icin  ayrilan ufalanmis  kek  parcaciklariyla  pastanin  heryeri  kaplanir.Servis  edene  kadar  buzdolabinda  bekletilir.





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin