Samstag, 3. November 2012

SERITLI POGACA





 Pogacalari  gecen  hafta  bende  toplanan  arkadaslarim yapmistim, klasik  pogaca  tarifime  bu  sefer tereyag  ekledim   daha  yumusak ve daha  bir  lezzetli  oldu.
Gelibolu17  arkasimda hala  devam  etmekte  olan etkinlige gönderiyorum  tarifimi 
2 su  bardagi  süt
1 su  bardagi  siviyag
yarim cay  bardagi  eritilmis  tereyag
4 yemek  kasigi  seker
1 yumurta 
1 cay  kasigi  tuz
    1 paket  yas  maya,alabildigi  kadar  un
    ici  icin    bir   kase rendelenmis  beyaz  peynir.bir  tutam maydanoz   

 ilik sütle  maya  seker  tuz  eritilir, siviyag,yumurtanin  beyazi,eritilmis  tereyag ilave  edilir, un'da ekleyerek    yumusak  bir  hamur  yogrulur,üzeri  örtülerek mayalanmaya  birakilir.
Mayalanmis  hamurdan yumurta  büyüklügünde  parcalar  alinir,elinizle  bastirarak cay   tabagi  büyüklügünde  acilir, peynirli  maydanozlu  ic  harci  hamurun  kenarina  konur ve  hamurun  ortasindan asagiya  dogru  bicakla 4 yerinden  kesilir, rulo yapilarak ay  sekli verilir,  yaglanmis  tepsiye  dizilir. Üzerine  yumurta  sarisi  sürülür isitilmis  firinda  kizarana  kadar  pisirilir.

masada  ,karniyarik  börek,bezelyeli  patates  salatasi,kerevizli  havuc  salatasi,kabak mücver, mevsim  salatasi, kurabiyeler, ispanakli  pasta ve  burmali  baklava  vardi.






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin