2 su bardagi kirmizi mercimek
1 su bardagi ince bulgur
1 adet kuru sogan
3 su bardagi su
1 cay bardagi siviyag
1 demet maydanoz
1 bag taze sogan
1 yemek kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi domates salcasi
kirmizi tozbiber,karabiber,tuz
Yikanmis mercimek tencereye alinir üzerine 3 su bardagi su ilavesiyle mercimekler suyunu cekinceye kadar kaynatilir. Ocaktan tencere alinir ince bulgur eklenir, karistirilarak tencerenin kapagi kapatilip bulgurlar sisene kadar bekletilir.
Tavaya siviyag, yemeklik dogranmis kuru sogan eklenir ve pembelisinceye kadar kavrulur. Salcalar ve baharatlar tuz ilave edilerek karistirilir.
Yumusamis mercimek bulgur karisimina salcali harc eklenir,kiyilmis maydanoz ve taze yesil sogan ilave edilerek yogrulur.köfte sekli verilerek servis tabagina dizilir .