Freitag, 29. März 2013

SEBZELI KEK

2 adet  kabak
1 adet  havuc
2 adet  patates
1 adet  kirmizi  biber
1 adet  yesil  biber
3 yumurta
1 bardak  yogurt
1 bardak siviyag
1 bardak  rendelenmis  kasar
1 paket  kabartma  tozu
1 dal dereotu
3 adet  taze  sogan
1 cay  kasigi kirmizi  pul  biber,karabiber,tuz
yaklasik 2,5 3 su  bardagi un
Kabugu  soyulmus  yikanmis  patatesler,kabak,havuc derin  bir  kaseye  rendelenir.Kirmizi  ve  yesil  biber  incecik kesilir.Yesil  sogan  dereotu kiyilir.Diger bir  kaseye yumurtalar  ve  siviyag  ilave  edilerek  cirpilir.Yogurt eklenerek  cirpilir. Kasar  rendesi ,baharatlar eklendikten sonra  sebzelerin  hepsi  ilave  edilerek  karistirilir. Kabartma  tozu  un  yavas  yavas  ekleyerek karistirilir. Hamur  kek  kivaminda  olursa  yumusacik bir  kek  olur.Yaglanmis  borcama hamur  dökülür,Isitilmis  firinda üzeri  kizarana  kadar  pisirilir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin